Bml-coaching: moeiteloosheid en flow

 

BML staat voor Body & Mind Language

BML is een lichaamsgerichte coach methode. BML maakt wat er in jou leeft zichtbaar via lichaamstaal. Situaties waar jij geen woorden aan kunt geven worden via onze non-verbale taal snel duidelijk. De antwoorden komen vanuit de signalen van je lichaam. Deze signalen zijn zuiver. Door te luisteren naar en te vertrouwen op je lichaamstaal zie je nieuwe mogelijkheden. Het verbreedt jouw kijk op je eigen bewegingsmogelijkheden en de situatie. Dit geeft bewustzijn en nieuwe inzichten. Moeiteloosheid en flow zijn binnen handbereik. 

 

Hoe gaat een BML sessie?

In een telefoongesprek bespreken we de situatie waarin je vastloopt. Tijdens de sessie verdiepen we ons hierin. Aansluitend gaan we aan de slag met bewegingsoefeningen. Dit kan lopend door de ruimte zijn maar ook staand of zittend. Ik zorg ervoor dat je je comfortabel voelt. 

 

Boodschappen van je lichaamstaal

Ik kijk naar je lichaamstaal en stel daar vragen over. Zo krijg je duidelijk waar je weerstand ervaart. Samen onderzoeken we waar deze weerstand vandaan komt. Vaak is deze gekoppeld aan beperkende gedachtes. Als we deze helder hebben zijn we bij de essentie van jouw weerstand. Waar voel je twijfel, pijn of energie-blokkades? Ook al denk jij het antwoord op mijn vragen niet te weten, jouw lichaam weet dit wél.

 

Hoe hef je de weerstand op?

Om de weerstand op te heffen stel ik rake vragen. Jouw lichaam reageert hierop. Deze beweging die jouw lichaam laat zien, geeft nieuwe informatie. Tegelijk verandert jouw gevoel. Terwijl jij woorden geeft aan dit gevoel blijf ik  jou ondersteunen. Tevens geef jij zelf betekenis aan de nieuwe beweging.

 

Uit je comfortzone

Dit is het moment dat ik je coach om uit je comfortzone te gaan. Ik laat jou ervaren wat de meerwaarde is van deze nieuwe beweging. Misschien eerst even onwennig; maar zodra jij er woorden aan hebt gegeven, is de beperkende overtuiging verdwenen. Je hebt een heel andere kijk op situatie. 

 

Het resultaat van coaching: van stagnatie naar creatie en transformatie

Omdat de oude beperkende overtuiging is omgebogen naar ondersteunende gedachten is de opbrengst dat je de blokkade hebt opgeheven. Zij zijn door jou zelf  getransformeerd naar vrij gekomen energie. Heilzame energie.

In mijn H E E L-programma ga ik dieper in op de kracht van ons zelfhelend vermogen. 


Citaat wetenschapper Alexander Lowen, uit zijn boek Bio Energetica:

'Het falen van verbale therapieën om significante veranderingen teweeg te brengen in de persoonlijkheid is verantwoordelijk voor een groeiende interesse in non-verbale lichaamsgerichte benaderingen'.


Mijn eigen ervaring met BML

Beperkende overtuigingen zijn via een BML sessie getransformeerd naar ondersteunende gedachten. De kracht van deze transformatie is dat dit een interne beweging is, vanuit diepere lagen in mijn bewustzijn.  Mijn lichaam gaf dit duidelijk aan, los van hoe ik over mijn weerstand dacht. 

De nieuwe inzichten zijn blijvend

De nieuwe inzichten, de ondersteunende gedachten ebben niet weg na verloop van tijd. Ik heb ervaren dat ik niet terugval in de beperkende overtuigingen.

Dit voelt vrij en geeft mij energie. Sinds die tijd voel ik mij stukken vitaler, vrij en meer in flow.