Herken jij jezelf hierin?

 

Je bent een energiek persoon, vol zelfvertrouwen.

Je weet je richting te bepalen en daarmee je koers uit te stippelen.

Je geniet van de buitenlucht en de natuur; je ziet de schoonheid en voelt je hiermee verbonden.

Jij weet waarmee jij jezelf kunt opladen. Weer geïnspireerd voelen en vitaal.  

Je houdt zowel van met fijne mensen samen te zijn, en kunt ook prima jezelf terug trekken en daarvan genieten.

 

En toch....'knaagt' er iets. Ben je langzaam aan ontevreden gaan voelen. De veerkracht is minder en je twijfelt OF je wel op de goede koers zit. Er zijn toch ook andere keuzes?

Keuzestress is jou niet vreemd. 

Daar kun je wel ondersteuning in gebruiken.

Iemand die met je mee kijkt. Met aandacht naar je luistert. En helder krijgt waardoor het 'knaagt', waar je precies ontevreden over bent. Welke beweging je nu het liefst zou maken. 

Je verlangt naar meer plezier in het leven. Los gaan....vrijheid voelen. 

Wil jij duurzame gedragsverandering, authentiek leven en moeiteloos je keuzes kunnen maken? 

Kies bewust, vanuit vrijheid. Kies Désirée: zij is expert in het in beweging zetten van bewust volwassenen en processen.


Keuzestress? Twijfelen?

Je zit al jaren in dezelfde baan en dit geeft je weinig tot geen voldoening. Je twijfelt of en  voor hoe lang je er nog wilt blijven.  Maar wat dan? Je hebt allerlei bedenkingen om toch maar te blijven waar je nu zit. Je twijfels en angst voor het onbekende winnen het van jouw verlangen. 

Of je weet niet goed welke studierichting je precies op wilt. De keuze is groot; je ouders zeggen 'zus' maar eigenlijk wil jij 'zo'. En je vrienden/vriendinnen hebben ook nog wel goed bedoelt advies. Dan weet je het helemaal niet meer. 'Wat wil ik zelf?' vraag je jezelf vaak af.

Misschien zit je in een situatie (een relatie, wonen op een verkeerde plek) waarvan je voelt dat dit niet helemaal meer 'klopt'. Je hart klopt er te snel van -wegens oplopende spanningen en conflicten- . Of je gaat je vervelen en je raakt daardoor uitgeblust. Voor jezelf weet je dat  de passie op is, het vuurtje is aan het doven. 

 

Dit is slechts een grip uit talloze voorbeelden, van op een splitsing staan en niet kiezen. Dit levert  je alleen maar meer twijfel en stress op...  De spanningen gaan daardoor ook in je lijf zitten: je energie zakt. Je kunt je moe, of juist erg opgejaagd voelen. Je 'zwakke plek'; de bekende lichamelijke pijn die opspeelt als je niet goed in je vel zit,  komt meer en heftiger naar de oppervlakte. Hij vraagt, of schreeuwt zelfs om aandacht: om gezien te worden.  Diep van binnen weet je ook dat er een verandering nodig is. 

Herken jij je hierin?

Je verlangt naar zelf weer de regie te pakken; je eigen keus te maken. Maar 'ergens' durf je -nog- niet helemaal. 'Iets' in jou houdt je nog tegen. Daardoor blijf je op ditzelfde pad, in je veilige comfortzone. Zoals je leven nu gaat, is er eigenlijk ook niet zo veel te klagen. Je hebt al allerlei oplossingen bedacht, of argumenten voor jezelf om daar te blijven.

Later, 'als ik groot ben', dan doet zich vast wel de gelegenheid voor om toch die keus te maken. En je legt je er bij neer...

 

Communiceren

Hoe praat jij dan werkelijk met jezelf? Vanuit je denken? Vanuit angst en twijfel? Wat houdt jou werkelijk tegen? Waarom lukt het je niet om je hart te volgen?

Wellicht dat oude overtuigingen je laten zitten waar je nu bent. Of bang om 'op je bek'te gaan? Je praat jezelf aan dat je 'het altijd zo hebt gedaan''? Vind je jezelf wel waardevol genoeg om écht te leven vanuit jouw eigen regie? Blij te worden met wat je neerzet in de wereld? Dagelijks met plezier op te staan, omdat je gewoon zin in de dag hebt? Waar ligt bij jou de kern van het probleem? Wat houdt jou tegen om in beweging te komen? Is er iets dat jou scheidt van je medemens, je relatie? 

Je verlangt naar vrijheid; keuzevrijheid

Als jouw verlangen naar het oppakken van je eigen regie, vanuit je hart komt, weet je dat je zélf weer in beweging dient te komen.  Een ander kan dit niet voor jou doen.

Met ondersteuning van mij, als coach of dansexpert lukt dit jou wel. 

Samen gaan we op die splitsing staan, waar jij nu bent. We maken helder  wat er gezien en gehoord wil worden in jou. 

Je zult ontdekken dat een 'verkeerde' keus maken, altijd weer iets oplevert: de les die gepaard gaat met die keus brengt jou altijd verder op je unieke pad in dit leven. Er zijn geen fouten. We gaan kijken en onderzoeken hoe jij omgaat met oordelen over jezelf. Hoe staat het met je zelfcompassie? Hoe zorg jij dat je wél gezien en gehoord gaat worden? Want: zie jij jezelf eigenlijk wel?  Hoe staat het met je gevoel van eigenwaarde?

'Door toepassing van BML voel ik me bevrijd van oude pijn waardoor het creëren volop is gaan stromen.' Wilma

 

WAT houdt jou tegen om te kiezen?

We gaan in het HEEL-programma  werken met lichaamstaal (BML). Hiermee maken we de vertaalslag van jouw denken, naar je voelen. Het gaan duiden van jouw lichaamstaal brengt prachtige nieuwe mogelijkheden: het zal de kern van jouw twijfel en weerstand tegen de verandering  duidelijk maken.

Met die nieuwe inzichten en je persoonlijke groei zal je ontdekken dat een keus maken wél kan vanuit moeiteloosheid en flow. Je zult gaan relativeren en weer humor voelen om je eigen gedrag, je eigen bedenkingen. Want je verbindt je met jouw hart en jouw diepere 'weten'.  Het gaat in jouw tempo: op de manier die jou past. Waar jij je dus goed bij voelt. Je veilig voelen tijdens dit proces staat bij mij voorop

 


Resultaat: Nieuwe inzichten, moeiteloos kunnen kiezen.

Duurzame gedragsverandering;  een authentiek leven leiden.