Mijn kernwaarden: 
Plezier – Puur - Kwaliteit - Gelijkwaardigheid - Veiligheid - 

 

Een 'kijkje' in mijn leven:

Als kind was ik het liefst urenlang aan het struinen door de duinen of aan het dansen. Ik ging graag op avontuur, voor de uitdaging en de spanning. Ik was nieuwsgierig naar de vergezichten achter de duintoppen. Dat was genieten van vrijheid, weidsheid, de kleur en geur van luchten en de zee.  Tijdens het dansen ervaarde ik  vrijheid, het genieten én plezier op muziek.

 

Ontdekking van Sacrale dans (Dans je Zen)

Toen in 1996 Sacrale dans op mijn pad kwam, voelde ik mij hierin gelijk thuis. 'Alles mag er zijn', is één van de basis principes. Heerlijk en ontspannend vind ik dat. Het dansen brengt mij weer bij het kind in mezelf. Als ik dans stroomt de energie en voel ik me vrij en in mijn eigen FLOW. 

Het besluit om zelf de opleiding tot Sacraal dansdocent  te volgen was snel gemaakt. Om mijn passie te delen en anderen de ontspanning gun, leid ik sinds 2001 dansgroepen. 

 

Neuro- Linguïstisch Programmeren (NL)

NLP maakt je bewust van hoe denkpatronen en je taalgebruik werken. Je krijgt inzicht hoe deze elementen je gedrag beïnvloeden. NLP gaat over deze wisselwerking.

Na jarenlang dans te hebben gegeven en na de afronding van NLP-master, had ik nieuwe inzichten en een verlangen.  

 

Waarom Body en Mind Language?

Mijn verlangen was dat ik de inzichten via NLP wilde verbinden met beweging.  Mijn zoektocht leidde mij naar Body & Mind Language (BML). 

Dit bleek voor mij dé manier tot verdieping in communicatie en persoonlijke ontwikkeling.  Oefeningen van BML gaan vaak op muziek, waardoor er vrije beweging is en volop ruimte voor expressie. Dit gaf dit mij veel plezier, dat tegelijkertijd gekoppeld is aan het helder krijgen van onbewuste patronen. Zo werden onbewuste patronen en beperkende overtuigingen zichtbaar en voelbaar.

Mijn eigen ervaringen met BML:  lees verder  BML coaching

 

Waarom Moeiteloos kiezen?

Mijn ervaringen met dans en BML draag ik graag uit naar anderen. Ik heb gekozen voor de start van mijn bedrijf, omdat ik ontdekt en ervaren heb dat leven vanuit mijn hart en keuzes maken vanuit mijn hart mij energie geven, plezier en vervulling. Hiermee heb ik zelf de regie in handen. 

 

Omdat ik anderen ook moeiteloos kunnen kiezen en meer de regie hebben, coach ik vanuit bezieling mensen in het bewust worden van onbewuste patronen. Door de persoonlijke beweegreden bewust te worden, zet ik hen aan tot optimale groei. Dit gaat tegelijkertijd samen met het ontdekken van hun werkelijke passie. 

De natuur stroomt ook in ons.  Die eenheid en verbondenheid draag ik uit in mijn coaching en beweging. 

 

Mijn eigen ervaring met BML

Beperkende overtuigingen zijn via een BML sessie getransformeerd naar ondersteunende gedachten. De kracht van deze transformatie is dat dit een interne beweging is, vanuit diepere lagen in mijn bewustzijn.  Mijn lichaam gaf dit duidelijk aan, los van hoe ik over mijn weerstand dacht. 

De nieuwe inzichten zijn blijvend

De nieuwe inzichten, de ondersteunende gedachten ebben niet weg na verloop van tijd. Ik heb ervaren dat ik niet terugval in de beperkende overtuigingen.

Dit voelt vrij en geeft mij energie. Sinds die tijd voel ik mij stukken vitaler en vrij. Ook de eigen regie over mijn leven is stevig gegroeid. 

 

Dit heb ik als professional gedaan:
Ik heb een ruime ervaring in 'Zorg & Welzijn'. In mijn functie als praktijkopleider heb ik vele studenten begeleid en gecoacht in hun leerproces. Ontwikkeling en groei stond hierin altijd centraal.

Tegelijkertijd heb ik 17 jaar ervaring als begeleider met mensen die een alcohol en drugsverslaving hebben. Zo ook mensen met psychosociale problematiek en psychiatrie.
* Sacraal dans docent / 2001
* Praktijkopleider (coördineren van stageplaatsen) / 2010
* NLP-master / 2012
* BML-coach & trainer / 2014
* 2002 - 2019 dansworkshops
* 2019 Geweldloos communicatie/ workshop

 

 

 

In mijn vrije tijd:

Tuinieren is een hobby van mij. Ik geniet dan ook van alles dat bloeit in de tuin. Wonderen uit de natuur. 

Ik wandel  graag langs de zee, strand en duinen.  Fietstochten door de polders vind ik ook heerlijk.