Mijn geboorteplaats Haamstede: De prachtige natuur heeft mij altijd een gevoel van ruimte, vrijheid en genieten gegeven.

Dankbaar voel ik mij om daar te zijn op gegroeid. Dit zette de toon voor mijn verdere leven. 

 

Deze ruimte en vrijheid kon ik als kind voelen en tot uiting brengen in mijn dans. Ik draaide mijn pirouette bij de inspirerende piano muziek die mijn vader speelde. 

Ik voelde me dan vrij en had veel plezier.

Dit hervond ik terug tijdens de aanraking met Sacrale dans, in 1996. In een periode van mijn leven dat ik er alleen voor stond; net na een scheiding en los van mijn kinderen.

Deze dans spiegelt mij voor,  en laat mij ervaren dat 'alles er mag zijn.'  Oordeelloos: naar de ander en mijzelf.

Deze dansvorm bleek zo veel méér te bieden dan alleen ontspanning, genieten van beweging en mij uiten op prachtige muziek.

De ruimte, verbinding, het samenzijn slijpt mijn kern tot de Diamant die ik in wezen ben.

De Diamant die wij als mens allemaal zijn: pure liefde en schoonheid.

Dit wil ik als dansdocent op anderen over brengen. Op een speelse en respectvolle manier. Om samen, - vanuit gelijkwaardige verbinding- de liefde en schoonheid uitdragen, om hiermee de wereld om ons heen mooier én lichter maken.

 

 

In 2001 startte ik met het geven van danslessen en later ook workshops en weekenden.

Axel, Hulst, Clinge,  Middelburg en Rockanje: daar heb ik zaadjes geplant en mensen kunnen enthousiasmeren voor Sacrale Dans. Deze passie blijf ik voortzetten.

Later voegde ik mijn ervaring met NPL toe aan de coach-vaardigheden die ik tijdens mijn werk als stagecoördinator (binnen het Leger des Heils) had opgedaan.

Het transformeren van oude beperkende overtuigingen lukte mij tijdens de opleiding tot BML coach. 

De nieuwe inzichten, de ondersteunende gedachten ebben niet weg na verloop van tijd. Ik heb ervaren dat ik niet terugval in de beperkende overtuigingen.

Dit voelt vrij en geeft mij energie. Sinds die tijd voel ik mij stukken vitaler en vrij. Ook de eigen regie over mijn leven is stevig gegroeid. 

 

Dat bood weer zoveel meer perspectief en nieuwe inspiratie voor mijzelf dat ik dit nu de wereld inzet als BML- coach, en trainer.

 

Dit heb ik als professional gedaan:
Ik heb een ruime ervaring in 'Zorg & Welzijn'. In mijn functie als praktijkopleider heb ik vele studenten begeleid en gecoacht in hun leerproces. Ontwikkeling en groei stond hierin altijd centraal.

Tegelijkertijd heb ik 20 jaar ervaring als begeleider met mensen die een alcohol en drugsverslaving hebben. Zo ook met mensen met psychosociale problematiek en psychiatrie.
* Sacraal dans docent / 2001
* Praktijkopleider (coördineren van stageplaatsen) / 2010
* NLP-master / 2012
* BML-coach & trainer / 2014
* 2002 - 2023 dansworkshops
* 2019 Geweldloos communicatie/ workshop

 

 

 

In mijn vrije tijd:

Tuinieren is een hobby van mij. Ik geniet dan ook van alles dat bloeit in de tuin. Wonderen uit de natuur. 

Ik wandel  graag langs de zee, strand en duinen.  Fietstochten door de polders vind ik ook heerlijk.