BEWEZEN: 

DANSEN HEEFT EEN POSITIEVE INVLOED OP SCHOOLPRESTATIES

Dans heeft een positief effect op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Maar wist je dat het ook impact kan hebben op de schoolprestaties? Onderzoekers Charlotte Svendler Nielson en Stephanie Burrige stellen dat dans misschien wel net zo belangrijk is als wiskunde. Hoe zit dat precies?

Een citaat uit een boeiend artikel van Dans Magazine. 


'Positieve effecten

Dans en fysieke activiteit in het algemeen heeft niet alleen positieve invloed op de samenwerking, maar ook heeft het invloed op fysieke aspecten zoals obesitas, cardio, bloeddruk en botdikte. Naast de fysieke invloed is er ook nog de mentale invloed op depressie, angststoornissen, zelfacceptatie en de druk om te presteren.

Dit kwam naar voren uit het onderzoek van een panel van onderzoekers op het gebied van kinesiologie en kindergeneeskunde die hebben gekeken naar 850 onderzoeken over het effect van fysieke activiteit bij schoolgaande kinderen.

Uit die onderzoeken kwam sterk bewijs naar voren dat het voor studenten goed is om minstens één uur aan fysieke activiteit te doen per dag. Ook kwam er sterk bewijs voor de uitspraak dat fysieke activiteit een positief effect heeft op geheugen, concentratie en het gedrag in de klas. '

Het volledige artikel lezen? Klik deze link: 

Bewezen: Dansen heeft een positieve invloed op schoolprestaties | Dans Magazine 


Herken jij je hierin:

Als ouder ben je al een jaar aan het thuiswerken. Het einde hiervan is nog niet in zicht.

Misschien wil je werkgever dit wel als 'normaal' invoeren?

Je kinderen houden zich vaak zelf bezig én ook regelmatig niet. Vaak hangen ze wat op de bank en de verveling slaat toe.

Jouw vermoeidheid neemt toe. Je activiteiten om jezelf en je kinderen in beweging te krijgen nemen af. 

Je ontdekt dat het toegeven aan snoep, of zakje chips iets toeneemt. 

 

Of:

Je bent als grootouder meer aan het oppassen dan gemiddeld de afspraak was. Ook dan kun je je regelmatig afvragen 'wat ga ik met de kinderen ondernemen?'

 

Hier is dé oplossing:

Dansen in je eigen huiskamer, met mij als dansexpert. 

WAT levert dit jullie op:

PLEZIER.

Samen in beweging.

Je energieker voelen.

Daarna weer opgeladen aan de slag.