Dans met Désirée

Flow op muziek

Désirée: brengt beweging en bezieling. De eerste stap naar FLOW.

 

 

 

Gij die de wereld in beweging zet, breng nu ook mij in beweging.

Gij haalt me uit de diepte en heft mij op naar uw hoogte.

Ik dans een lied van de stilte, op muziek van de kosmos

en zet mijn voet neer op de rand van de hemel

en voel hoe uw glimlach mij gelukkig maakt. 

Tekst Bernard Wosien (grondlegger sacred dance).

Vertaling: Gerda Zijderveld) 

 

Van denken naar voelen:

Een eenvoudige manier om van je denken naar je gevoel te gaan, is dansen. Zo kom je weer IN je lijf en ook in je voelen. Muziek ondersteunt hierin.


Sacrale dans is een super gave manier om te ervaren. Deze dansvorm wordt ook Helende dans genoemd. Het gaat puur om wat jij beleeft in de beweging. Eenvoudige en herhalende patronen maken dat dit voor iedereen toegankelijk is.
Het behoeft niet veel uitleg.

Mocht je aarzelen om te gaan dansen, wegens persoonlijke redenen, maar er zeker wel naar verlangen? Dan is dit NU het moment: als je via Zoom-dance je aansluit, is er niemand die jou ziet dansen. Hoe laagdrempelig is dat!

Zie verder: Geplande activiteiten

 

 

 

 

 

Voor wie is Sacrale dans geschikt?

Voor iedereen die ontspanning zoekt, van muziek houdt en flow op muziek wil ervaren. Dansen brengt mensen samen; het is verbindend en in de cirkel zijn we allemaal gelijk. Er bestaan geen fouten in 'Sacrale dans'. Het gaat niet om het juist zetten van danspassen maar juist om de ervaring van de danser. 

 

Wat is Sacrale dans?

Letterlijk betekent Sacrale dans: heilige dans. Heilig wordt hier bedoeld in de zin van helend. Door te dansen worden lichaam, ons denken en voelen weer met elkaar in harmonie gebracht. Dat is letterlijk helend: 'het' maakt ons weer tot een geheel.


De dansen, de symbolen
Deze dansvorm bestaat uit -meestal- eenvoudige dansen op klassieke, folklore en hedendaagse muziek. Oeroude symbolen als cirkel, kruis en spiraal worden opnieuw tot leven gewekt. Dit zijn heel makende symbolen. We herhalen dezelfde patronen, oefenen in het bewust aanwezig zijn, in iedere stap en in ieder gebaar.